Liikennevälineitä jokapäiväiseen käyttöön


Elämme maailmassa, jossa kaikkialle pitäisi päästä vain muutamassa minuutissa. Monen tunnin kyhjöttely hitaassa junassa ei innosta ketään, ja moni valitseekin esimerkiksi mökille lähtiessä junan sijasta mieluummin oman autonsa. Jos matka on hieman lyhyempi, sopivien liikennevälineiden määrä kasvaa huomattavasti. Ja mitä isommassa kaupungissa ollaan, sitä enemmän löytyy myös eri mahdollisuuksia.Monilla työmatkat taittuvat julkisilla liikennevälineillä eli busseilla, raitiovaunuilla ja metrolla. Etenkin talviaikaan julkiset tuntuu olevan erityisen täynnä, sillä harvaa kiinnostaa rämpiä loskassa tai yrittää saada autoa käynnistymään. Kevät-, kesä- ja syysaikaan moni kuitenkin valitsee pyörän, ja etenkin Helsingissä siitä on tehty kaupunkipyörien avulla erityisen helppoa. Lue lisää Suomen liikennevälineistä!

Matka taittuu pyörällä nopeasti ja helposti

Jos varusteet ovat kunnossa ja pyörä huollettuna, matka taittuu pyörällä nopeasti ja helposti, vuodenajasta riippumatta. Esimerkiksi Cykelkraft on nettikauppa, josta voi tilata erilaisia pyöräilyvarusteita, kuten vaatteita, reppuja, juomapulloja ja kypäriä, ja vaikka kokonaan uuden pyörän. Sivustolta voi ostaa myös talvi- tai nastarenkaita, jotta meno ei vaikeutuisi pakkasilla ja ensilumen laskeutuessa.Pyöräily on monelle harrastus siinä, missä esimerkiksi jalkapallokin. Jalkojen lihakset vahvistuvat ja hapenottokyky paranee huomattavasti säännöllisen pyöräilyn myötä. Jos urheilu ei jostain syystä innosta, pyörää voi ajatella kulkuvälineenä! Sen lisäksi, että pyörällä pääsee paikasta toiseen, se kohottaa kuntoa ja lievittää stressiä – kaksi kärpästä samalla iskulla. Vauhdin ei edes tarvitse olla kova, jotta terveyshyödyt näkyisivät.

Oma auto vai bussi?

Jos autolla tulee kuljettua päivittäin, se näkyy varmasti myös lompakossa. Bensaan kuluu paljon rahaa, ja autoa joutuu myös huoltamaan säännöllisin väliajoin. Moni onkin pienen dilemman edessä – maksaako 50 euroa kuukaudessa bussilipusta, jota saa käyttää vapaasti viidesti päivässä, vai jopa saman verran viikossa bensasta? Moni on vaihtanut bussiin, mutta auto on silti edelleen suosituin vaihtoehto.Suomessa bussia käytetään vähän lähinnä siksi, että lähtöajat ovat huonoja ja pysäkit sijaitsevat kaukana kodista. Joillain alueilla busseja kulkee vain kaksi kertaa päivässä – vapaus tehdä asioita omien aikataulujen mukaan on siis kovin vähäistä. Oma auto – tai pyörä – helpottaa aktiivisen toimijan elämää huomattavasti, ja nopeuttaa paikasta toiseen liikkumista. Ja pyörästä hyötyy myös terveydellisesti.